Σαλιγκαρολογία...

Χοχλιοί μπουμπουριστοί, χοχλιοί με χόντρο, σαλιγκά­ρια γιαχνί…
Με τα πρωτοβρόχια, τα σαλιγκάρια «ξεμυτίζουν» και οι Έλληνες βρίσκουν άλλο ένα ζήτημα πάνω στο οποίο μπορούν να διαφωνούν και να διχάζονται: τα σαλιγκάρια.
Γιατί η αλήθεια είναι ότι στο θέμα αυτό, δεν υπάρχει μέση οδός.
Τα σαλιγκάρια ή τα λατρεύεις και τα θεωρείς έναν σπάνιο μεζέ ή δεν μπορείς να διανοη­θείς καν ότι θα βρεθούν, αχνιστά και μυρωδάτα, μπροστά σου στο ­τραπέζι.
Περί ορέξεως βέβαια δεν γίνεται λόγος, αλλά όσοι δεν αντέχουν στη σκέψη ότι θα φάνε σαλιγκάρια, γεγονός είναι ότι «χάνουν» όσα μπορεί να τους προσφέρει μια εξαιρετικά πλούσια πηγή σιδήρου, ανώτερη και από το κόκκινο κρέας, αλλά και ­πρωτεΐνης.
Έχουν μάλιστα ιδιαίτερα χαμηλά λιπαρά.